Sara Lervoll stakk av med den aller gjeveste premien, en Peugeot 208, som Manndalen Ungdoms- og Idrettslag hadde på premielisten for årets fiskefestival.

Idrettslaget i bygda med omkring 600 innbyggere har i en rekke år loddet ut en bil som hovedpremie under en fiskekonkurranse i slutten av juni.

Millionomsetning

I år har festivalen tjueårs jubileum og idrettslaget valgte å heve innsatsen. To biler var derfor øverst på premielisten

– Vi selger normalt 4000 lodd. Denne gangen la vi ut 5000. Prisen er 200 kroner per lodd. To dager før festivalen startet ble det siste loddet solgt, og dermed rundet vi en million i omsetning, forteller leder i MUIL, Bernt Lyngstad. I tillegg til bilene ble blant annet en grillhytte og en ATV loddet ut. Den samlede verdien av premielisten oppgis til å være 490.300,- kroner.

Titusener

For de som valgte å faktisk fiske under fiskefestivalen vanket det også betydelige premier. Jørn Hugo Bekkestrand hadde kjørt fra Alta for å delta i konkurransen. Fangsten ble en torsk på ni og et halvt kilo og en stenbit som veide rett over seks kilo. Med det fikk kan første og tredje plass i sone tolv og dermed også i den totale konkurransen.

Lokale næringsaktører deler ut 3000 kroner til de tre beste fiskerne på tolv fiskeplasser, mens det kjempes om nesten 50.000 kroner for de tre tyngste fiskene veid inn til slutt. Bekkestrand tok med seg totalt 37 500 kroner hjem til Finnmark.

Veiskille

Bernt Lyngstad sier til Nordlys at fiskefestivalen nå er blitt så stor at den står ved veiskille mellom å bli profesjonell eller bare basere seg på frivillig innsats.

– Det bærende i alle landets festivaler er i innsatsen fra frivillige, men for å holde entusiasmen om denne oppe, må det gjerne lønnsmidler til når et arrangement når et visst nivå. Lyngstad oppgir at veien videre vil bli valgt etter at styret til høsten gjør en evaluering av Manndalen Fiskefestival 2013.