Grendeutvalgets høringsuttalelse om endring av kretsgrenser i Kåfjordskolen

Manndalen/Nordnes/Skardalen grendeutvalg har på møte 4. juni behandlet saken, og levert følgende uttalelse.

·        Kommunen bør beholde tre skolekretser, samme som i dag, med oppvektssenter i alle tre kretser.

·        Hvis felles ungdomsskole er aktuelt, bør lokalisering vurderes i Manndalen med hensyn til høyt framtidig elevtall.

·        Skolen som institusjon har stor betydning for bygda med hensyn til bosetting, trivsel og arbeid.

·        Skolen blir brukt uka og året i gjennom av unge og eldre etter skoletid til møter, trim og idrett.

·        Det har vært stor tilflytting til bygda bl.a. fordi vi har et godt oppvekstmiljø med barnehage og skole som er nært lokalisert, og vi har en relativt ung befolkning.

·        Manndalen har mye infrastruktur som skolen benytter seg av som Senter for nordlige folk med nytt bibliotek og museum, idrettsanlegg med fotballbane, skianlegg, akebakke mm

·        Skolen har bygd opp et godt læringsmiljø for samisk både som første og andre språk, som risikeres å rokkes ved hvis skolen legges ned.

·        Samiskopplæringen styrkes med at vi har nærhet til samisk barnehage, Samisk språksenter, Senter for nordlige, Husflidslaget, Riddu Riđđu og folk og mange eldre som benytter samisk i dagligtale.

·        Skolen og barnehage benytter lokalsamfunnet i stor grad, da vi har mange bønder og mye kunnskap i bygda som skolen gjør bruk av

·        Manndalen opprettholder et stabilt elevtall i framtiden som sikrer rekrutering til dagens skole.

·        Skole som ligger sentralt i bygda bidrar til bedre folkehelse ved at elevene kan benytte føtter, sykkel, sparke eller ski til skolen.

·        Skole og barnehage tilbyr et betydelig antall kommunale arbeidsplasser, og er eneste institusjon med kommunale arbeidsplasser da vi ikke har kommuneadministrasjon eller helsesenter i bygda.