IMG_9521
Picasa
IMG_2113
IMG_0196
IMG_0002
ved setra

KONTAKT OSS

post@manndalen.no

        

Liv og røre i bygda våres!

Vi har en rekke arrangementer i bygda vår. Konserter, teater, kurs, utstillinger og andre tilstelninger. Senter for nordlige folk har tett aktivitetsprogram. På Husfliden er det alltid noe som skjer. Idrettslagets store og små hendelser, andre lag og foreningers innsats, næringslivets aktivitet- alt dette tilsammen gjør at vi har et bredt tilbud innen kultur, idrett, friluftsliv og kunst. Sosiale møtesteder. Treffpunkt for læring. Fysisk aktivitet. Følg med i kalenderen på forsiden av dette nettstedet for å holde deg oppdatert på hva som skjer. Og bli med!

 

Gjennomsiktig.png

Årlige opplevelser

I Manndalen har vi mange faste årlige arrangementer

I februar/mars arrangeres Etegildet på Senter for nordlige folk.​ Etegildet er en svært populær tilstelning. Her er det duket opp med de lekreste lokale retter. "Den gode gamle smaken". Underholdning og musikk. En storfest for bygdefolk og andre besøkende.

 

​Om Etegildet fra Norge Rundt, trykk på bildet for å se innslaget.bjørg.JPG

 

I mars er det skiturrenn i bygda. Arrangeres av MUIL. Skiturrennet har flere distanser, og er en hyggelig sportslig aktivitet for store og små.

skiturrenn.jpg

Foto: Manndalen ungdoms- og idrettslag

I juni arrangeres Manndalen fiskefestival. Dette er en festival som går over flere dager, fra onsdag til søndag siste helga i juni. Her bys det på mange aktiviteter for barn og unge, konsertopplevelser, turmarsj, bingo, fotballkamp osv. Høydepunktet er selve fiskekonkonkurransen på lørdag. Dette er en folkefest, med muligheter for å vinne STORE premier.

 

fiske.jpg

Fotos: Manndalen ungdoms- og idrettslag

 

I juli er det Riddu Riđđu i bygda. Denne internasjonale urfolksfestiivalen presenterer et bredt program med barnefestival, kunstutstilling, ungdomscamp, litteratur, scenekunst, musikk, filmprogram, seminar og kurs.  

Foto: Ørjan BertelsenRiddu 2011 fotograf Ørjan Bertelsen – Kopi.jpg

I månedskiftet september/oktober arrangeres Viltaften på Senter for Nordlige folk. Det legges opp til fest med et rikholdig matbord, både varmmat og koldtbord.

sauhau.jpgFoto: Senter for nordlige folk

Første helga i advent tennes julegranen på Løkvollen. Det er en hyggelig tradisjon som kanskje også nissen besøker.  

Så kommer bygdas julebord i desember. Julebordet arrangeres av Senter for nordlige folk.

Om du er heldig kan du få barn på døra i romjula som spør om Daban er hjemme. Om du da har noe godteri å gi dem, kan du få høre julesanger. 

nyttårsnisser fin.JPG

Trykk på bildet for å se video fra Framtid i Nord

Vi slutter året med Nyttårsnissetog på nyttårsaften. Nyttårsnissetoget er en gammel tradisjon i bygda. Da kler voksne seg ut i styggest mulig masker. Disse bør være hjemlagede, av skinn, bein, tøyfiller o.l. Man samles etter angitt sted i bygda, og danner et tog som lager mest mulig støy og leven. Gatelysene slukkes, og ungene bør holde seg unna. De siste årene har man gått en streknng på omlag 4 kilometer, der toget ender på Løkvollen. Nyttårsnissene danser rundt bål, og  får servering etter avslutning. Nyttårsnissene er skumle og alle tilhørere bør holde seg på god avstand. Det gamle året med dens onde ånder jages fra bygda og vi er klar til å ta imot ett nytt år.

barnenisser.jpg

Tidligere på kvelden arrangeres barnenissetog. Toget starter i Øvermyra. En artig opplevelse for store og små barn. Toget avsluttes med servering på Husfliden.    

Språk Norsk - Norwegian